fbpx
Зареждане...

Как да качваме изделия в Чаршия?

В тази статия ще обясним как става публикуването на изделия в платформата, както и някои полезни съвети за това.

Тук е момента да отбележим, че регистрацията и качването са напълно БЕЗПЛАТНИ за потребителите.

Какво трябва да направя, за да публикувам свое изделие в Чаршия?

– Да създадете свой профил – от страницата Вход/Регистрация

След като сте създали профила си:

– За стационарен компютър – натиснете бутона „Ново изделие“ в горния десен ъгъл на уебсайта.
– За мобилни устройства – натиснете червеният плюс в долния десен ъгъл на екрана ви.

button-instructions-300x168 Как да качваме изделия в Чаршия?

Следвайки инструкциите дотук, ще се озовете в страницата Публикувай изделие – полетата са така направени, че да бъдат лесни и бързи за попълване, като същевременно дават достатъчно информация на потребителите, преглеждащи вашите изделия в последствие. Тук ще може да въведете следната информация:

Име

Въведете заглавието, с което продукта Ви ще се показва в сайта. Хубаво е името накратко да описва същността на изделието, но без да обобщава прекалено (пример: „Ергенски нож“ вместо просто „Нож“). Избягвайте много дълги наименования.

Категория

Маркирайте категорията и/или подкатегорията към която вашето изделие спада, за да може да бъде намирано лесно в търсачката.

Тип на изделието

Имате два избора – Съвременна изработка или Антика. Ако вашият продукт е създаден в нашето съвремие – то най-вероятно спада към първата опция. Определението Антика е предназначено за изделия с видимо голяма възраст и антикварна стойност.

Цена

Въведете цената на Вашето изделие в български лева. Ценоопределянето е винаги субективно и различно за всеки продавач, но е добра практика цената да е реалистична – нито много завишена, нито прекалено занижена.

Материал

Впишете основните материали, от които е изработен вашият продукт.

Размер

Посочете ориентировъчни размери на съответното изделие.

Информация

Поле за всякаква допълнителна информация, която бихте искали да споделите за продукта си – година на направата, начин/техника на изработване, произход на материала, използвани елементи и други подробности.

Изображения

Атрактивните изображения са най-сигурният начин вашето изделие да бъде забелязано.
Минималното изискване е да има поне едно изображение, а е препоръчително да са повече, за да може да покажете продукта си от различни гледни точки. Имате възможност да изберете кое от изображенията да бъде заглавно за обявата. Ако искате да научите как да правите по-добри снимки на изделията си – може да разгледате нашата поредица от статии по темата ТУК.

Ключови думи

От списъка може да изберете ключови думи, които съвпадат с вашето изделие, за да бъде то по-лесно откриваемо в търсачката.

Накрая остава да натиснете бутона „Публикувай“ и обявата ще бъде изпратена на модератор за одобрение. Това е нужно, за да осигурим качествени и тематични изделия в Чаршия, както и за да потвърдим, че са спазени правилата на платформата. Одобрението на Вашата обява става в рамките на няколко часа, съгласно с Правилата за качване.

Ако желаете допълнително да засилите ефекта от вашето присъствие в платформата, препоръчваме да попълните потребителския си профил. Там може да въведете ваша профилна снимка, информация за вас самите, майсторско свидетелство(ако разполагате с такова), както и галерия с ваши предишни произведения. Не забравяйте да попълните и информация за контакт, която ще бъде видима на самият ви профил и през страниците на изделията ви, за да могат хората, които имат интерес към тях да се свържат с вас.

Надяваме се тази публикация да е била полезна и ви благодарим, че сте избрали да сте част от Чаршия!

+